Ipad 2 se lansează astăzi

La aproape un an de cand prima tableta a companiei americane a setat trendul pietei gadget-urilor mobile, device-ul se upgrade-aza.

Lansarea iPad 2

Versiunea a doua vrea sa consolideze brandul si starea de „user iPad” asa ca vine cu o serie de imbunatatiri care mai de care mai interesante.Cel mai probabil, sistemul de operare va fi tot unul proprietar, pe care cei de la Engadget sustin ca-l va chema A5 si ca va rula pe o configuratie ce are la baza un procesor ARM Cortex A9, la o frecventa de peste 1,5GHz, dual-core.Ca sa dea o noua lectie concurentei, cei de la Apple au inzestrat noul gadget cu o capacitate de redare video in modul FullHD, 1080p. O astfel de performanta s-ar putea realiza daca doua procesoare grafice ar lucra in tandem.Evident ca de data aceasta Apple va dota iPad 2 cu o camera frontala si una dorsala, pentru a facilita apelurile 3G si chiar 4G. Pentru asta este de asteptat ca si viata acumulatorilor sa fie imbunatatita.

iPad 2

Cat despre dimensiuni, noul iPad va avea acelasi ecran de 10 inci al precedesorului, insa ar trebui sa fie mai subtire, mai usor si mai rapid, potrivit zvonurilor aparute pe internet.In orice caz noul model va fi mult imbunatatit fata de predecesorul sau, cred analistii din domeniu.

Impactul din piata: valoarea actiunilor creste

Actiunile unor producatori taiwanezi de electronice, care livreaza componente pentru Apple, au crescut miercuri in asteptarea lansarii iPad2.

Reclame