Noul Stadion National

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, este de parere ca noul Stadion National va fi terminat la timpm, in ciuda reducerii bugetului destinat finalizarii acestuia.

Seful de la Federatie este convins ca pana si presedintele Traian Basescu se va implica in finalizarea la termen a National Arena, care va gazdui finala Europa League din 2012.

„UEFA a zis ca anul 2012 va fi anul Europei de Est. Aici nu e vorba de un scop personal, aici e vorba de un proiect national cum n-a mai fost din anii ’50. Eu sunt convins ca stadionul va fi gata pana la amicalul cu Argentina. Sunt sigur ca inclusiv presedintele Basescu se va implica in acest proiect, deoarece acest stadion va gazdui multe evenimente foarte importante in viitor

Nu este bine ca acest gen de informatii sa iasa din tara. Deja m-a sunat cineva de la UEFA sa ma intrebe de situatia lucrarilor. Am avut si o inspectie de la UEFA pentru Campionatul European din 2011. Eu fac apel la Consiliul Bucurestiului ca, ceea ce aproba ei ca investitii, trebuie sa se si vada.”, a declarat „Nasul” la Sport.ro.

Noul Stadion National risca sa nu fie terminat la timp dupa ce Primaria Bucuresti a decis reducerea bugetului pentru finalizarea acestuia din lipsa de fonduri.

Noul Stadion National, in pericol sa nu fie terminat la timp

National Arena trebuie sa fie terminat pana in luna august a acestui an, cand echipa nationala are programat un meci amical cu selectionata Argentinei.

Noul Stadion National risca sa nu fie terminat la timp dupa ce Primaria Bucuresti a decis reducerea bugetului pentru finalizarea acestuia din lipsa de fonduri.

National Arena trebuie sa fie terminat pana in luna august a acestui an, cand echipa nationala are programat un meci amical cu selectionata Argentinei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a anuntat ca nu vor mai fi acordate cele 235 de milioane de lei noi alocate pentru finalizarea stadionului. Chiar daca Primaria Capitalei a taiat peste doua treimi din bugetul alocat, primarul Sorin Oprescu spune ca stadionul va fi finalizat in luna martie.

„Au dat peste cap tot bugetul. Amendamentele propuse de ei sunt absolut halucinante, ca sa nu spun aberante. Se aduna o suma de 500 de milioane in mod artificial pentru ca sa poata sa se stearga datoria pe care Guvernul o are la noi pentru subventii. De unde iau acesti bani? De la investitii.

De la Stadionul Lia Manoliu, pentru ca dupa aceea sa spuna ca Guvernul va da bani pentru Lia Manoliu. Pai, asta este o obligatie stimate Guvern, stimata doamna Udrea. Si ma adresez doamnei pentru ca mutarea in plic si hotararea politica le-a trimis-o dimineata.”, a spus Oprescu intr-o conferinta de presa.

In 2012, noul Stadion National va gazduit finala Europa League, a doua competitie inter-cluburi de pe „batranul continent”.

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, sustine ca a primit asigurari din partea constructorilor ca stadionul National va fi gata la timp.

„Stadionul National va fi gata la timp, se lucreaza de zor. Constructorii spun ca el va fi gata in decembrie, fara acoperis. Noi speram ca in luna mai sa fie gata, pentru a organiza un prim meci. Pana la disputarea finalei Ligii Europa trebuie sa organizam cateva competitii interne si internationale, insa eu sunt convins ca ne incadram in timp.

Din pacate, avem doar trei stadioane care pot organiza meciuri din preliminarii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim resemnati si sa bagam capul in pamant. Trebuie sa luptam si sa credem in sansa noastra, chiar daca este greu”, a spus Ionut Lupescu.

Noul Stadion National va gazdui finala Europa League din 2012, dupa o decizie luata de Comitetul Executiv al UEFA la inceputul anului trecut

 

Reclame