Romania – Franta s-ar putea juca pe noul stadion National

Intalnirea Romania – Franta, din preliminariile Campionatului European din 2012, s-ar putea disputa pe noua arena ce se afla inca in faza de constructie in Bucuresti.

Cel putin asa a anuntat presedintele FRF,Mircea Sandu, insa totul depinde de programul grupei D a preliminariilor ce va fi stabilit in curand.

„Lucrarile sunt putin in intarziere. Dar speram ca pana la urma sa fie finalizate la timp. Am discutat cu francezii si, daca vom juca turul la ei, cu siguranta ca partida retur o vom disputa la Bucuresti, pe noul stadion. Estimam ca arena sa fie finalizata in decembrie, in acest an. Daca va fi asa, in septembrie 2011 vom juca cu Franta aici.

Inainte trebuie sa insa sa testam stadionul, cu doua actiuni inainte de primul meci oficial. Speram sa strangem 20-25.000 de spectatori, poate si cu ajutorul Armatei si al Jandarmeriei. Trebuie testata siguranta arenei, sonorizarea, etc. Apoi, la meciul cand facem inaugurarea, speram sa avem vreo 40.000 de spectatori”, a spus Sandu, la GSpTV.

Noul stadion, chiar daca va fi finalizat pana la finalul aceastui an, trebuie sa treaca de anumite teste pentru a putea fi omologat de forul continental si pentru a gazdui partide oficiale.

In prima faza, vom avea un meci-scoala sau poate un antrenament al echipei nationale care sa fie urmarit de peste 20.000 de spectatori, pentru ca apoi Romania sa primeasca vizita unei super-echipe din fotbalul mondial, cele vizate fiind Argentina, Spania sau Brazilia, in meciul de inaugurare care se va disputa cu casa inchisa.

Reclame