KNUT A MURIT: cel mai iubit URS S-A PRĂBUŞIT în cuşca sa de la grădina zoologică din Berlin, ÎN FAŢA A 600 DE VIZITATORI.

Ursuleţul de 4 ani, care a devenit celebru după ce mama lui l-a abandonat la naştere şi angajaţii de la zoo l-au luat în grija lor, a murit din cauze necunoscute. „Era singur în habitatul lui, se afla în apă şi deodată a murit. Nu era bolnav, nu ştim de ce a murit”, a declarat îngrijitorul Heiner Kloes. Luni va fi realizată o autopsie, pentru a evidenţia cauzele morţii.

Primarul Berlinului, Klaus Wowereit, a spus că moartea lui Knut este „îngrozitoare”. „L-am iubit cu toţii foarte mult. Era starul grădinii zoologice din Berlin”, a declarat Wowereit.

Ursul polar s-a născut în captivitate, pe 5 decembrie 2006, şi a fost respins de mama sa. Puiul, botezat Knut, şi-a făcut apariţia în public la vârsta de 15 săptămâni şi, de atunci, numărul vizitatorilor de la grădina zoologică din Berlin s-a dublat, susţin oficialii instituţiei.

Knut a devenit atât de cunoscut şi iubit încât, în 2007, a apărut pe coperta revistei „Vanity Fair”, alături de actorul Leonardo diCaprio.

Dar, în decembrie 2008, s-a produs o nouă tragedie: îngrijitorul lui Knut a suferit un atac de cord şi a murit. Pentru mai multe săptămâni, ursul a suferit de depresie, notează Daily Mail. De fapt, specialiştii avertizaseră, încă de când puiul avea doar câteva săptămâni, că acesta este prea dependent de contactul uman.

În 2009, Knut a fost subiectul unei lupte pentru custodie, între două grădini zoologice, dar până la urmă a rămas la Berlin.

Ultimul eveniment tragic din viaţa lui Knut a fost moartea vărului său, cu care împărţea cuşca şi care a fost răpus de un virus mortal.


Reclame

Un gând despre „KNUT A MURIT: cel mai iubit URS S-A PRĂBUŞIT în cuşca sa de la grădina zoologică din Berlin, ÎN FAŢA A 600 DE VIZITATORI.

Comentariile nu sunt permise.