Firefox 5 is loading

La nici 3 saptamani de la lansarea lui Firefox 4,  cei de la „Mozarella”  pregatesc Firefox 5. Sa spunem si ceva despre Firefox 4 care mi se pare o porcarie ce a fost downloadată de peste 63.745.342 de ori. Wow! Sa va spun ce am facut (din plictiseala): am testat noul Mozilla Firefox 4 cu Peacekeeper, si rezultatele au fost … foarte slabe . Versiunea finala obtine scoruri sub ultimele beta-uri, si devine in mod surprinzator cel mai lent browser de pe piata de la aceasta ora sub: 1.Chrome (castigator) 2. Opera 3. IE 9 4. Safari 5. Firefox 4 Beta si locul 5 se stie deja.

Firefox 5 va fi lansata pe 29 iunie.Tot in acest an, vor fi lansate versiunile 6 si 7.

Noul Firefox va acorda atentie sporita internautilor care folosesc in mod frecvent retelele sociale.  Caseta de adrese va contine un logo de forma unui avion de hartie. Cu ajutorul sau vom putea accesa direct conturile de pe retele ca Twitter sau Facebook.

Va exista Tab multi-select, o functie pe care o intalnim si in versiunile de dezvoltare ale browserului Google Chrome. Cu Tab multi-select poti selecta mai multe tab-uri in acelasi timp, pe care le poti inchide, muta sau converti in App tabs.

Firefox 5 va avea o noua pagina de tab-uri, care se va numi Home Tab. De asemenea, va beneficia de un indicator pentru uploadarea de fisiere.

In schimb, nu vom mai gasi butonul Home.

Va exista optiunea Firefox Sync, care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a memora o adresa web sau o parola printr-o notificare, ea fiind afisata sus,in coltul din stanga al browserului. De asemenea, vor fi incluse mai multe casute colorate pentru o serie de motoare de cautari.

O alta noutate este “managerul” de conturi., care va perminte, printre altele, si accesarea site-urilor folosind simultan mai multe conturi de utilizator.

Reclame

6 gânduri despre „Firefox 5 is loading

  1. Nu e chiar asa de rau … da’ eu am importat din el pe chrome … „thumps up” daca ati facut si voi la fel

Comentariile nu sunt permise.