Dezavantajele mobilului …

Salut! Am decis sa postez acest articol, deoarece sigur folosti mobilul de cel putin 3 ori pe zi. Chiar daca ati mai citit riscurile, dezavantajele folosirii telefonului mobil noi am decis sa vi le reamintim.

Iata radiofrecventa pe care o folosesc retelele de telefonie mobila:Digi (3G) – 2100Mhz
Vodafone ( GSM + 3G ) – 900Mhz + 2100Mhz
Orange ( GSM + 3G ) – 900Mhz + 2100Mhz
Cosmote ( GSM ) – 1800Mhz
Zapp ( CMDA + 3G ) – 450Mhz / 800Mhz + 2100Mhz
-Retelele Wifi folosesc banda de la 2401Mhz la 2480Mghz – standard  802.11b/g – Romania .

Magnetonul din  cuptorul cu microunde functioneaza la frecventa 2450Mhz.

Concluzia…?

REGULI DE UTILIZARE RATIONALA A TELEFONULUl MOBIL:

– Nu folositi telefonul drept ceas desteptator.
-Tineti-l la cel putin 2m de cap (in limita posibilului), mai ales in timpul somnului.
-Este recomandabil sa nu dormiti cu mobilul in camera, dar daca n-aveti incotro, puneti-l cat mai aproape de podea.
-Nu vorbiti la mobil cand tocmai ati iesit de la dus, sau sunteti ud.
-Cel mai nociv este sa vorbiti la telefon din masina. Cutia metalica a masinii amplifica radiatiile la maximum.
-Vorbiti la mobil cat mai aproape de fereastra, avand telefonul intre geam si capul dv., si nu capul intre geam si mobil.
-Cand sunati la cineva, nu duceti telefonul la ureche pana nu raspunde cel apelat.
-Nu prelungiti discutiile peste 20 de minute.
-Copiii nu ar trebui sa vorbeasca la mobil, si cu atat mai putin sa-l poarte asupra lor.
-Dispozitivele tip ‘hands-free’ reduc impactul CEM asupra creierului, intrucat telefonul mobil e tinut mai departe de calota craniana.
-Preferati folosirea telefonului fix, de cate ori puteti, si evitati mobilele 3G (a treia generatie, cele mai sofisticate).
-Cand cumparati un telefon mobil, verificati nivelul de radiatii (SAR) pe care il emite, si alegeti unul cu un SAR cat mai mic (maxim 2, potrivit normelor europene).

Exista deja multe studii facute in intreaga lume cu privire la efectele nocive ale telefoanelor mobile, si, in general, ale campurilor electromagnetice asupra omului, animalelor si naturii.

In acest sens, in ultima saptamana a lunii octombrie 2009 a fost sustinuta o teza de doctorat in Romania, la Clinica de Medicina  Muncii din Cluj, iar concluziile au fost de speriat.

Studiul s-a facut utilizand o tehnica de varf la nivel mondial, cea a determinarii chemoluminiscentei si a  lipoperoxizilor.S-au studiat astfel efectele campurilor  electromagnetice (CEM) asupra corpului omenesc, in special cele produse  de telefonia mobila, cuptoare cu microunde, antene de telefonie mobila, retele de inalta tensiune.
TOATE (la o expunere prelungita) PRODUC cancer, imbatranire precoce, sterilitate la ambele sexe, nevroze, tulburari de somn, decalcifieri osoase, cresterea coagularii, cataracta, tulburari endocrine etc.
Atentie! Convorbirile pe telefonul mobil, cu cat sunt mai lungi, cu atat sunt mai nocive.S-a aratat cum vibratiile respective, cu  telefonul la ureche, produc, la trecerea prin medii cu densitati diferite, concentrari si reflexii in anumite zone, mai ales craniene.Calota craniana functioneaza ca o antena parabolica cu concavitatea in jos, concentrand undele spre baza creierului, afectand hipofiza, tiroida si cristalinul (crescand astfel si riscul de cataracta).
Autorii studiului propun interzicerea pe orice cale a utilizarii telefoniei mobile sub varsta de 14 ani !
In Romania, reteaua Cosmote genereaza  impulsurile cele mai puternice, 75% din ele le genereaza  Zapp-ul, 33% le genereaza Vodafone si Orange , iar cel mai jos e Digimobil-ul, cu mentiunea ca toate sunt periculoase si au gradul lor de risc.

Sursa: un prieten
Reclame

2 gânduri despre „Dezavantajele mobilului …

Comentariile nu sunt permise.