Computerul controlat cu puterea minţii nu mai este un vis

Cercetătorii au creat un calculator controlat de gândurile oamenilor, descoperire care ar putea ajuta oamenii care se află în imposibilitatea de a vorbi sau a se mişca. Awesome!

Experimentul a constat în aşezarea voluntarilor în faţa unui ecran şi mutarea cursorului prin rostirea în gând a unor cuvinte prestabilite. Voluntarii au fost capabili să mişte un cursor pe ecran, prin simpla “pronunţie” a unor cuvinte în minte. De exemplu, “ah” muta cursorul în partea dreaptă a ecranului, “ee” în partea de sus, “oo” în jos şi “eh” în partea stângă.

Studiul ar putea ajuta semnificativ pacienţii care şi-au pierdut capacitatea de a vorbi, sau pe cei care nu se pot mişca şi care se mişcă cu ajutorul scaunului cu rotile. De asemenea, această tehnologie ar putea revoluţiona industria jocurilor pe calculator.

Experimentul a constat în aşezarea volunatrilor în faţa unui ecran şi mutarea cursorului prin rostirea în gând a unor cuvinte prestabilite.

Sursă: DailyMail
Reclame

7 gânduri despre „Computerul controlat cu puterea minţii nu mai este un vis

  1. Ai putea specifica de unde ai luat articolul. Ar fi mai frumos, e o regula a web-writing-ului si ar trebui sa o stii, caci ai blog.
    O zi frumoasa.
    PS. Sper sa nu te deranjeze ce am spus, dar ar fi corect sa specifici sursa 🙂
    Ex: Descopera.ro

Comentariile nu sunt permise.