Nikon D4 – cel mai performant DSLR din lume

Nikon D4 este cel mai nou aparat DSLR fabricat de compania japoneză, probabil unul din cele mai sofisticate aparate produse până acum. Noul D4 reprezintă vârful de gamă al aparatelor DSLR Nikon în format FX, care impune noi standarde atât în ceea ce priveşte fotografia, cât şi filmarea.

nikon-d4.jpg (484×281)Nikon D4 este echipat cu un senzor full-frame CMOS de 16,2MP, cu un nou motor de procesare , EXPEED3, care permite fotografierea în rafală cu până la 11 cadre/secundă, chiar dacă fişierele sunt considerabil mai mari decât la modelele anterioare. De altfel, declanşatorul noului Nikon D4 garantează la 400.000 de cadre.

Modul de filmare Full HD este unul cu totul nou, oferind calitate cinematografica filmelor realizate. Acestea pot avea 30fps25fps sau 24fps in modul 1080p sau pana la 60fps in modul 720p. Filmele pot fi realizate in Full HD atat in formatul FX si DX, cat si in formatul nativ1920×1080Nikon D4 ofera un control mult mai bun al inregistrarii audio, fiind dotat, pe langa intrarea separata de microfon, si cu o iesire pentru casti, necesara controlului fin al calitatii audio a filmului. Pentru cei care doresc editarea rapida a filmelor, Nikon D4 ofera in premiera o iesire HDMI fara compresie catre monitoare externe, prin intermediul carora sa se poata controla mai usor calitatea video.

În timp ce Nikon D4 va fi disponibil pentru vânzare în a doua jumătate a lunii februarie, obiectivul AF-S Nikkor 85mm f/1.8G va putea fi achiziţionat la finalul lunii martie 2012.

UPDATE !!!

Data de lansare in magazine va fi 16 februarie 2012. Pret este unul piperat: 24999 ron cu TVA inclus! In curand se vor putea deja inregistra precomenzi la dealerii Nikon din toata tara.

Reclame