Martin Jetpack – un jetpack din filme

Era centurilor cu rachete este aproape terminată, aflându-se la momentul actual într-un declin total, fiind depăşită de un nou jetpack construit din fibră de carbon. Află preţul !

martinjetpack.jpg (640×320)

Trebuie să ştii un lucru foarte important despre Martin: poate fi manevrat de aproape oricine, atât timp cât nu este exagerat de obez. A fost catalogat drept avion uşor, adică ai nevoie de câteva acte şi normal, un brevet pentru a-l putea pilota. Sistemul de control este foarte simplu, din joystick se controlează mişcarea în orice direcţie. Lasă-l liber şi vei pluti la punct fix.

martin-jetpack-in-flight.jpg (440×644)

Al doilea lucru pe care trebuie să îl ştii este autonomia acestui aparat de zbor, 30 de minute, fiind diferit de anticele centuri cu rachete, care funcţionau ca nişte artificii. Zboară la 2500 m, fapt datorită carbonului şi kevlarului, materiale din care sunt alcătuite palele. Viteza maximă este de 100 km/h, fiind un mod mai rapid de a ajunge la şcoală, serviciu, etc.

Motorul este în patru cilindri, de 2 litri şi în doi timpi. Dezvoltă doar 200 CP. De asemenea, fiind un produs bazat pe fibră de carbon, pentru a fi cât mai uşor, scheletul, hamul, scaunul şi chiar elicele sunt fabricate din carbon.

Dacă nu îţi vine încă a crede, poţi vedea o demonstraţie mai jos, unde Martin zboară într-un depozit gol. Sună ca o maşină de tuns iarba :))

Opinia pilotului:

La sol tremură şi vibrează, dar pe urmă apeşi acceleraţia şi te simţi ca Superman, atunci când te propulsează în aer.

Ajungem şi la preţul lui Martin. Totul costă 75.000 €. Deci ce alegi: pe noul prieten zburător ori un Porsche ?

Reclame