Xbox vs Play Station

Conform marilor distributori de console, tot mai mulţi dintre cumpărători sunt nehotărâţi când trebuie să aleagă dintre Xbox 360 şi Playstation 3.

PLAYSTATION 3

Platforma Playstation a devenit deja un arhicunoscută în lumea gamerilor. De la început, creatorii japonezi ai consolei s-au gândit la capacitatea de stocare, astfel încât poţi alege o consola echipată cu un hard-disk de 20 GB / 40 GB / 60 GB. Ultima versiune are inclus în preţ WI-FI şi cititor de carduri, faţă de versiunile precedente care vin doar cu Bluetooth şi USB.

Consola de la Sony vine echipată cu un procesor de 3.2 GHz, un procesor grafic de RSX de 550 MHz şi o memorie de 256 MB.

Utilizatorii pot folosi consola şi pentru a urmări filme şi pot conecta consola cu PC-ul. Fiind o consolă destinată familiilor numeroase, poţi conecta 7 controllere simultan, oferind o experienţă cât mai plăcută .

Să nu uităm faptul că Sony a introdus PS Move. PlayStation Eye, camera specială ataşată la consola PS3, detectează mişcările şi le trimite către procesor spre a fi interpretate. Nu mi se pare o idee originală, fiind mai mult un concept copiat de la Nintendo, dezvoltatorul consolei Wii.

Preţ:

  • 1 x controller PS Move – 39,99 Euro
  • Pachet Starter (un controller PS Move + PS Eye Camera + Starter disc) – 59,99 Euro
  • Navigation controller – 29,99 Euro
  • Consola PS3 – 1259 Lei, emag.ro

XBOX

Xbox-ul celor de la Microsoft a depăşit speficitaţiile banale ale unor simple console. Aceasta vine echipată cu un procesor IBM de 3.2 GHz, la care se adaugă un hard-disk de 20 GB / 60 GB şi o unitate HD DVD încorporată. Cât despre partea grafică, gadgetul celor de la Microsoft utilizează un procesor grafic ATI cu o frecvenţă de 500 MHz şi o memorie de 512 MB.

Un dezavantaj pentru Xbox ar fi faptul că acceptă numai 4 controllere wireless şi nu oferă o experienţă video nemaipomenită.

Kinect, în esenţă un dispozitiv pe USB care se conectează la consola Xbox 360, are în dotare nişte senzori care detectează şi analizează mişcările corpului şi un microfon pentru recunoaşterea vocală.

Preţ:

  • consola de 250 GB costă 1.099 lei
  • Kinect – 150 dolari

Ce ar trebui să alegem ? 

Aş da o bilă albă pentru faptul că  cei de la Microsoft au fost primii dezvoltând Kinect, dar pierd mult în faţa celor de la Sony, pentru că nu au reuşit să finalizeze cum trebuie. Feedback-ul celor de la Sony este de-a dreptul excepţional şi eşti captivat în lumea jocului.

Un alt atu pentru Sony va fi şi PS Vita, care după părerea nu va avea un rival adevărat.

De asemenea, Sony va produce Play Station 4, începând probabil din 2013.

Reclame