9 motive pentru care Google+ va intrece Facebook

Toata lumea a fost uimita de proiectul Google+ care prinde amploare pe zi ce trece. Facebook a observat cum utilizatorii sai (peste 500 milioane activi) folosesc o aplicatie prin care exporta prietenii din Facebook in Google+ si au actionat rapid incercand sa opuna rezistenta. Am identificat cele 9 motive cu ajutorul money.ro, iar ordinea este aleatorie.

google-plus.jpg (502×310)
1. Google stie sa administreze mult mai bine datele personale 

Lucru ce conteaza mult intr-o retea sociala care va prinde anvergura si este mult mai responsabila. Facebook, o companie ceva mai tanara, nu respecta acest principiu si utilizatorii vor observa cu siguranta diferenta.

2. Google Services la un „click” distanta 

Google+ vine la pachet cu toate instrumentele Google: cautare, documente, video, etc. Milioane de oameni folosesc Search, Gmail, Docs si este mult mai simplu sa dai Share pe Google+ cu ajutorul butonului din bara de navigare decat sa parasesti paginile si sa folosesti un alt site de socializare pentru a impartasi informatiile, cum ar fi Facebook.

3. Prietenii sunt mai bine grupati 

Daca pe Facebook majoritatea utilizatorilor aduna pritenii in grupul Friends, pe Google+ prietenii tai sunt mai usor de manageriat si ii poti integra in sistemul „Circles”.  Tocmai acest sistem este „temelia” Google+;  avem prieteni diferiti si socializam cu ei in moduri diferite.

4. Aplicatii mai bune pentru smartphone-uri cu Android 

Dacă eşti un utilizator Android, ai putea descoperi că obţinerea de conţinut de pe telefonul tău mobil pe platforma de socializare este mai uşoară şi mai funcţională cu Google Mobile App+. Google speră să folosească imensa bază de utilizatori Android pentru a bate Facebook, ale cărui aplicaţii mobile arată bine, dar sunt greu de folosit.

5. Gasesti mult mai usor continut pentru „Share” 

Google+ Sparks este un alt modul care va diferenta intre noua retea de socializare si cea a lui Zuckerberg. Sparks, care foloseşte motorul de căutare al Google, face ceva ce Facebook nu poate: poate oferi utilizatorilor un izvor nesecat de informaţii relevante pe care să le împărtăşească prietenilor.

google-sparks.jpg (400×300)

6. Poţi sa-ti recuperezi datele personale foarte usor 

Facebook este certata cu aceasta optiune si din pricina este cunoscata ca un adminstrator slab al datelor personale. Google îţi permite să-ţi iei toate informaţiile pe care le-ai stocat pe Google+ şi … să pleci pur şi simplu. Pe cealalta parte, pe Facebook esti fortat sa publici anumite date personale si este dificil sa iti stergi contul .

7. Photo Tagging este imbunatatit 

Este o mare diferenţă în modul în care Google manevrează aspectele legate de confidenţialitate ale acestui serviciu. Când vrei să dai “tag”, îţi apare acest mesaj: “Agăugând acest tag, persoana în cauză va fi notificată. Aceasta va putea vedea fotografia şi albumele relaţionate”. În schimb, Facebook nu face nici un efort pentru a avertiza utilizatorii că au fost “tag-uiţi”, poate într-o fotografie compromiţătoare, şi le dă posibilitatea de a înlătura acest tag. De asemenea, Google a luat o decizie înţeleaptă când a pus deoparte sitemul de recunoaştere facială, pe care Facebook îl foloseşte automat pentru indentificarea persoanelor în albumele cu fotografii încărcate de utilizatori.

8. Group Chat este un element de noutate pe care Facebook nu il are 

Deja Google+ a inscris multe goluri in poarta celor de la Facebook. Cu optiunea Hangouts poti forma grupuri pentru video chat foarte simplu, lucru distractiv care atrage multi utilizatori. Facebook nu ofera aceste optiuni, dar sunt zvonuri ca Facebook se aliaza cu Skype pentru a introduce si ei optiunea Group Chat.

9. Siguranta partajarii continutului 

Avocatii au solicitat de mult timp confidentialitatea pe retele de socializare, pentru a lasa fiecare utilizator sa isi seteze propriul lui nivel de confidentialitate al datelor si al informatiilor, fara sa fie nevoie sa aleaga dintr-o lista prestabilita de inginerii retelei. De exemplu, când se dă “share” unui articol sau când se încarcă o fotografie, Google+ oferă posibilitatea de a alege cărui cerc de prieteni îi vei da posibilitatea de a vedea informaţia.

Concluzie: Deja Google+ prezinta numeroase avantaje si se pare ca Facebook pierde utilizatori pe zi ce trece, dar cui ii pasa cand 750 milioane de oamenii iti folosesc reteaua de socializare.